Contrasten in L.A.

Je moet uw pilleke inpakken, het is 7 uur. Zo maakt Ann me wakker terwijl ik door het tijdsverschil pas 3 uur later mijn medicatie moet slikken. Klet.

Maar zo waren we dus wel op tijd wakker om aan onze L.A. dag te beginnen.

Na het oppikken van de rent wagen zijn we hapje gaan eten in de Food Market.  Het was eerder een brunch dan breakfast maar de taco en burrito hebben wel gesmaakt.

Met ons buikje vol is het tijd om de sterren op  de Walk of Fame te gaan spotten. Van Jennifer Aniston tot Frank Sinatra, tot Doris Day.  Als jullie denken dat het tussen al die sterren glamour is denk dan snel maar iets anders. De armoede is nooit ver weg.  Mensen die op straat liggen en in de vuilnisbakken op zoek gaan naar eten. Schrijnend.

Zeker als je weet dat je 20 kilometer verder kunt flaneren op Rodeo Drive. DE straat in L.A. waar de duurste merken hun waren te koop aanbieden.  Gucci, Louis Vutton, Dior en Chanel. Onze portomonee blijft goed gesloten in deze buurt.  Het is wel eens leuk om met streken door de straat te paraderen. Jullie kennen ons he.  We waren helemaal in ons nopjes.

De volgende stop was Griffith Observatory. We zaten na Rodeo Drive toch al in hoge sferen. We waren helaas niet de enige.  Er was geen doorkomen aan.  Alle parkings en straten waren volzet. Flexibel als we zijn zijn we dan afgezakt naar Santa Monica. Op de bekende pier is het echt een rariteitenshow.  Van Harikrishna tot Jesus, ze waren er allemaal. Allemaal goed en wel maar voor ons toch iets te druk en te raar.

We zetten onze kar richten Marina Del Rey.  De jachthaven van L.A.. De bootjes die hier aan de steiger liggen zijn miljoenen euro waard.  Hier voelen we ons als een vis in het water.

Van water en dieren gesproken : het  Killer Schrimp restaurant serveert een heerlijke gerecht van shrimps en andere lekkere schaaldieren. Om duimen en vingers vanaf te likken.

Moe maar voldaan kruipen we onze nest in.  Onze eerste dag in de USA zit er al op.

1 thought on “Contrasten in L.A.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top