Gorilla’s in de mist

Voor de eerste keer deze vakantie ontwaken we met regen en is er geen zon te bespeuren. Hm, wat gaan we doen?  Het duurt niet lang om te beslissen dat we al zoveel mogelijk gaan inpakken en het weer gaan afwachten.  Van dat inpakken komt niet veel in huis want zie daar, er komen al blauwe plekken in het wolkendek piepen.

Na een aantal dagen San Francisco weten we al welk trammetje we aan ons hotel moeten nemen.  Tot onze verbazing moeten we vaststellen dat de trammetjes vandaag niet tot aan Nob Hill rijden. Er is blijkbaar een privé evenement waarvoor ze de straten hebben afgezet. De dag wordt dus gestart met een wandeling naar beneden.  Onderweg lopen we nog langs het meest bochtige straatje van San Francisco.

We gaan de sportieve toer op vandaag en huren een koppel fietsen. Na de eerste beklimming van de dag zien we de mist opdoemen. Ergens tussen de dikke wolken zou de Golden Gate brigde moeten staan.  Naarmate we kilometers afleggen kunnen we heel af en toe een glimp opvangen van de contouren van de brug.  Net zoals onze spieren levert de zon een extra inspanning,tegen dat we de brug zijn overgereden staat de Golden Gate Bridge in al haar glorie te blinken.  En zij niet alleen.

Wat een fantastisch mooi bouwwerk. Er is er eentje die na al die jaren er nog altijd geen genoeg van krijgt.  Het duurt dan ook even voor we terug naar de overkant van de brug geraken.

Ons plan om langs een promenade te fietsen valt in het water.  Het staat hier vol met politiewagens en de buurt is afgesloten.  Op het strand is er een stuk met geel lint afgezet.  Hebben ze een drenkeling gevonden? Is er een walvis aangespoeld ? Misschien is het een opname van CSI San Francisco ?

We zullen het nooit weten, of toch wel ?

Een clam showder en krab kan niet ontbreken na zo een fantastische mooie en plezante dag.  Moe en met een zeer achterwerk springen we op een trammetje.

Aan China town moet iedereen van het trammetje.  Hoe ? Normaal rijdt de tram toch tot boven Nob Hill.  Ja, normaal wel maar vandaag niet.

Moe en met een zeer achterwerk beginnen we aan een steile klim naar ons hotel.  Een paar straten daarvandaan is alles afgesloten met politiewagens. We mogen wel te voet passeren maar enkel langs de overkant van de straat.  Ook aan ons hotel is alles afgesloten en staat het vol met politiewagens.  Heeft het CSI team van San Francisco een dader gevonden ?

Neen, niets van dit alles.

Een vriendelijke politie agent weet te vertellen dat de president van Amerika Joe Biden in het hotel verblijft.  Niet in ons hotel maar wel aan de overkant.

We hebben al eens naar elkaar gezwaaid….

3 thoughts on “Gorilla’s in de mist”

  1. Goed vooruitzicht met ulle pijnlijk achterste …. een urendurende – meestal zittende – vliegreis. We zien er naar uit jullie terug thuis te hebben, maar ge kunt maar genoten hebben van jullie – zo te zien aan foto´s en verslagen – fantastische reis.

  2. Lieverds..na even wat meer te zijn bezig geweest met mijn kleindochtertje, na een bezoekje aan mijn vriendin in Knokke en na een pijnlijk verlies van een goeie vriend van 54 waar ik effe kapot van ben, heb ik en één ruk jullie prachtige verslagen verder gelezen. Maskes maskes juliie verhalen, foto’s..da’s ook voor ons puur genieten ! Thanks a lot X

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top