The Stinking Rose

Vandaag gaat de wekker iets later af, dat mag ook wel is….. Op ons gemak ontbeten en hop , wijle weg. We trekken naar Union square, een soort ‘Meir ‘ van SF  🤣🤣. Er waren veel winkels hetzelfde als bij ons, en ook veel dezelfde winkles dicht bijeen . Niet echt onze meug, dus sluipen we wat verder de stad in. Kleine straatjes inslaan, gebouwen opzoeken die we mooi vinden enz… Daar krijg je natuurlijk honger van . We stoppen bij “The stinking Rose ” vrij vertaald uit het Latijn is dit bij ons : Look ! En dat hebben we geweten. Elk gerecht op de kaart is gemaakt met ongelooflijk veel look. We gaan voor de bruschetta met tomaat  als voorsmaakje. Daarna is de 40 cloves chicken aan de beurt . Een half kieke op ons bord met 40 teentjes look gemaakt, met dan ook nog is ne schepper puree met look bij.  Hoe lekker is dees !!!! Na onze iets uitgelopen lunch pakken we de bus naar het Golden Gate park . Dat ligt uiteraard NIET naast de Golden Gate Bridge, dat zou te gemakkelijk zijn. Maar het is wel een tof park waar we vooral de Japanse tuinen willen zien, met de typische Japanse theehuisjes.  30 jaar geleden was dit gratis, tegenwoordig dus niet, de afzetters. Na wikken en wegen besluiten we toch om te passen voor de tuinen. We kunnen misschien beter is naar Jappan zelf gaan , ooit zo is ?  In de plek daarvan gaan we gewoon tot aan de Golden Gate bridge zelf. Aan het visitor center heb je een super mooi zicht op de brug, zonder dat het er over de koppen lopen is . Daar blijven we gewoon wat zitten op een bankje , zomaar genieten van het zicht met de laatste zonnestralen in onze nek , zaaaalig. Om af te sluiten gaan we nog een echte Clam chowder eten. Een dikke soep van vis , schaal en schelpdieren,en groenten geserveerd in een  uitgehold brood . Typich iets voor de kuststreken van de USA en dat kunnen we niet laten liggen he. Nadien trekken we naar het hotel met de kabeltrein. Die zat overvol, dus ocharme de mensen die naast ons zaten. Lang leve stinking rose !!

2 thoughts on “The Stinking Rose”

  1. Zojuist in een uur tijd jullie blog bij gelezen… was helemaal vergeten in te loggen.
    Wat een zalige reis!
    PRACHTIGE FOTO’S, hilarische blogs.
    Jullie doen dat toch maar ff samen!
    😘😘

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top