Ontsnapping uit Alcatraz

Dag 3 in San Franisco, hoog tijd om is de gangster te gaan uithangen hier… Op tijd opgestaan, goed vertrokken met de kabeltrein richting het ferrygebouw. Na een klein ontbijt ginder kunnen we met de meute aanschuiven om op de ferry te stappen. Na een kwartiertje komen we aan op Alcatraz, je weet wel zo dat gevang op een eiland waar Al Capone gezeten heeft ( de kerel ziet er in werkelijkheid ook sulliger uit dan de macho gangster die je verwacht ).

Sean Connery- gewijs betreden we ‘The Rock  ‘. We nemen een audio -tour, want die zit toch mee verniet in het ticket ( allez, verniet is veel gezegd, de tickets waren duur genoeg ) . We hadden deze in het NL gekozen, maar hadden die precies toch beter in het Engels genomen. Anyway, we horen verhalen van de omstandigheden waarin de gevangenen er zaten, wat uitspraken van gevangenen zelf, en moesten uiteraard een shop passeren eer ge terug buiten geraakte . We zijn dan nog is tot aan de lichttoren gekropen, om een super mooi uitzicht te hebben op de Golden Gate Bridge. Het was tof om te zien, maar helemaal niet zo indrukwekkend als we verwacht hadden…Ik zal dan maar is terug naar de film kijken zeker ?

Maar niet getreurd, we ontsnappen en meren aan op het vastenland, waar we  een tof terrasje vinden om  iets fris te  drinken. Waar gaan we nu naartoe ? Awel we zullen is naar de painted ladies gaan . Een stuk of 6 typische ‘Full House – huisjes ‘ die dan opgekalfaterd zijn met mottige dakgoten, lelijke gordijnen enz… Maar heel typisch voor San Fransisco. Ondanks de naam ‘painted’ zien ze er nu niet echt vrolijk uit. … lap , weer een illusie armer, het is precies onzen dag niet…. Dan maar richting Japan town, in de hoop daar iets lekker te vinden om te eten. En jawel, we have a winner ! Een klein restaurantje waar luide Japanners zitten, maar de muziek nog luider staat . Maar dat kon niks veranderen aan de smaak van het lekkere eten. Gyoza, Spicy ( heeeeeeel spicy ) Miso soup, en gelakte kip , het was zaaaaalig. Ha ! Dat hadden we verdiend na een dag die niet zo helemaal liep als gepland. In plaats van het kabeltreintje te nemen , dachten we is sportief te doen en te voet naar het hotel te gaan…. Topidee ! We zijn nu helemaal zeker dat we snel in slaap zullen vallen, na 20 verdiepen ofzo …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top