Fisherman’s wharf

Het is zaterdag en blijven na het aflopen van de wekkers nog een beetje snoozen.

Het is niet zo maar een zaterdag : den bompi verjaart vandaag. Gelukkige verjaardag bompi.

Bij het buiten wandelen van ons hotel is er op zo’n 100 meter een tramhalte, jullie kennen die typische trammetjes uit San Francisco wel. We laten ons van onze berg helemaal naar beneden rollen. 

De eerste taak voor vandaag is tickets bestellen voor een bezoek aan Alcatraz.  Hierover morgen meer.

Onder een stralend zonnetje en een fris windje kuieren we naar Fisherman’s wharf.  Dit is ongetwijfeld de meest toeristische plek van San Francisco.

De  souvenierswinkels en de restaurants wisselen elkaar af. Het ene ruikt al wat beter dan het andere. Of zijn het de zeeleeuwen die we al van op afstand ruiken ? Op pier 39 hebben de zeeleeuwen al jaren aan een stuk hun plekje gevonden om uit te rusten. Hoeveel miljoenen mensen zouden de dieren al bewonderd hebben ? Ook de zeemeeuwen en pelikanen kijken van op afstand toe.

Het plan was om een kleinigheidje te gaan eten. Even weg uit de drukte spotten we een restaurant met uitzicht op de baai.  Een heel leuke locatie en de ‘kleinigheid’ hebben we met handen en vingers afgelikt.  Het moet zo lekker maar niet zijn.

Wat vliegt de tijd hier snel en we willen nog zoveel zien.  Op de terugweg naar het hotel passeren we nog China Town en een stukje van Financial District waar de Transamerica pyramid building staat te pronken.

Morgen op tijd onze nest uit zodat we op tijd zijn voor de ferry naar de gevangenis ….

1 thought on “Fisherman’s wharf”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top