Hoger of lager?

Tegen de weersvoorspellingen in worden we wakker met een staalblauwe lucht.

Het eerste wat op de agenda staat is tickets bemachtigen voor een bezoek aan Antilope Canyon.  Er is de keuze tussen Upper Antilope Canyon of Lower Antilope Canyon. De Lower Canyon vraagt wat meer inspanningen : klimmen, via ladders afdalen, door spleten kruipen, enfin het is iets te uitdagend voor ons.

Vermits het hoogseizoen gedaan is is er keuze genoeg om een tijdsslot te kiezen om de Upper Antilope Canyon te bezichten. 

Rond het middaguur staan we in de hitte te trappelen om met een open jeep naar de ingang van de canyon te rijden.  Zowel de Upper als de Lower Canyon liggen immers in Navajo gebied en is enkel toegangkelijk onder begeleiding van Native Americans. 

Na een 15 tal minuten rijden over een onverharde weg staan we aan de ingang van de canyon. We worden redelijk door elkaar geschud.

 In tegenstelling tot de Grand Cayon, die volledig open is, is de Upper Canyon een gesloten canyon.  Je loopt dus door een smalle doorgang en bovenaan zijn er af en toe openingen waardoor het zonlicht schijnt.  Door de lichtinval krijgen de wanden van de canyon de typische roestachtige kleur.

WOW, hoe mooi is dit. De Grand Canyon is groots en indrukwekkend maar deze kleine gesloten cayon moet niet onderdoen om verstomd te staan. Door de wisselende lichtinvallen zie je de wanden veranderen van rood, naar donker bruin, naar een roestkleur. 

De camera’s lopen warm aan van al de foto’s die we proberen nemen, in de hoop dat er een aantal bij zijn die kunnen weergeven hoe mooi dit is.

Zijn jullie de verhalen van de Canyons al beu ? Wel, wij nog niet.  De volgende stop is de Glen Canyon. Weer totaal iets anders.

De Glen canyon is gevuld met water : Lake Powell.  In de jaren 70 van de vorige eeuw hebben ze in de Glenn Canyon een dam gebouwd om een reservoir van water aan te leggen.  Om een idee te geven.  Als Lake Powell helemaal gevuld is kunnen ze Oostenrijk 1 meter onder water zetten. Het is dus een groot meer.

Als de techniek het toelaat kunnen we de foto’s opladen.

3 thoughts on “Hoger of lager?”

  1. Wij zijn jullie verslagen absoluut nog niet mee, we kijken er naar uit ´s morgens bij ´t opstaan. Dat is ons eerste werk, zeker van dienen naast mij. Fran is goed vertrokken naar school.groetjes en vooral voor ann vandaag he. Moeke

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top