Eppie Beurtdeej!

Vandaag is het een iets rustigere dag… We kunnen op ons gemak douchen,ontbijten, en klaarmaken om te vertrekken. Bestemming van vandaag : Monument Valley. Je kent ze zeker en vast wel, de unieke rotsformaties die in elke Western gebruikt wordt om the wild wild west een gezicht te geven. Als we vertrekken zien we enorme dikke , donkere wolken boven Monument Valley hangen . Lap , tzal toch niet waar zijn he ? Onderweg beginnen de eerste druppels al te vallen. Ineens was het volllen “drash”. Dikke druppels water vallen in bakken naar beneden, precies of ze hadden de dam van Lake Powell open gezet. Maaaaaaar… als ze nu al vallen, hebben we meer kans dat het over is tegen dat we ter plekke zijn , neen ? En zo is het ook gegaan. Maar eer we daar  waren konden we onze ogen nog is de kost geven. Hoe mooi is ook weer dit stukje natuur. Allez, stukje ? De weidsheid van de vlaktes , waar dan de ene keer gigantische rotsen op staan en nog geen 5 minuten later gewoon plat is met groensels is niet te beschrijven . Je vindt er ook  zo van die schattige kraampjes langs de weg met handgemaakte juwelen van de Navajo- indianen, waartoe het hele gebied hoort.  We komen toe in het tribal park en sjeezen met onze auto het park in . De wegen kan je vergelijken met ons belgisch wegennetwerk. Schots en scheef en vol putten. Alleen is het hier wel ok om er niks aan te doen …. Je kan het park rondrijden in ongeveer anderhalf à 2 uur.  Tel daar nog is 4 uur bij om heen en weer naar ginder te rijden  en dan zit de dag er weer snel op . Nog eerst een hapje eten en dan naar het hotel om de blog te maken . Er ligt er ondertussen ééntje half in slaap naast mij, moe maar voldaan. Tsja zo een jaartje ouder worden voelt ge natuurlijk wel ….

Hoe dan ook , ik ben er zeker van dat ze op deze verjaardag heel erg heeft genoten, en daar doen we het natuurlijk voor 😉

Morgen rijden we door naar Penguitch, onze slaapplaats voor het bezoeken van Bryce Canyon National Park. Benieuwd wat we daar weer zullen ontdekken, we’ll keep you guys posted….

1 thought on “Eppie Beurtdeej!”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top