Bochten en bomen… en beren !

Na het verteren van de vele bochten, de weinige ( lees GEEN ) beren, en het aanschuiven aan een visitor center van gisteren vertrekken we vandaag naar het Sequoia National Park. Woohoo ! Eindelijk ga ik mijne mega grote mastodont van nen boom zien ! We vertrekken fris en monter naar ginder, gelukkig waren er geen files, wat een verschil met Yosemite ! Wat er wel het zelfde is zijn de vele bochten …. Maar dan ook oneindig veel bochten . Het is toch wel anderhalf uur rijden van de ingang van het park tot de  “General Sherman Tree”, maar dat neem ik er graag bij. We parkeren ons en volgen de meute naar het begin van de trail … We zien tegelijk ook een pak mensen uit de trail komen. De ene al wat meer hijgend dan de andere, maar allemaal met een knalrode kop . Hmmmmm zou die wandeling naar ginder dan zo ver zijn ? Ma bah neen, slechts 0,8 mile, piece of cake! Het addertje aan dat stukske taart is dat het ongelooflijk steil is , tuurlijk dat iedereen bijna neervalt van de klim. Maar ook dat was geen excuus, we gingen er op af ! En dan stond die daar ineens… een grote adebenemende boom,meer dan 1000 jaar oud. Daar stond die dan … gewoon te wezen, vele kleiner dan we verwacht hadden , wat een ontgoocheling. Ok het is ne klepper, maar zo staan er verschillende in het park. Ok hij is oud, maar er zijn er bij die vele ouder zijn. Ok hij heeft de breedste stam met de meeste massa hout er in, maar er zijn er bredere, die zijn enkel wat holler vanbinnen. Het is jammer, want overal lees en zie je dat dit het meest geweldige is dat er in het park te zien is , maar dat is niet zo … Dus zijn we maar afgedropen richting het hotel. Als ge eerst anderhalf moet rijden tot den boom moet ge die natuurlijk ook doen om uit te rijden…En toen, dames en heren; gebeurde het ondenkbare , het onwezenlijke , het meest fantastiche van de hele dag : WE HEBBEN BEREN GEZIEN !!!!! Eerst mama beer, die op zoek was achter bessen voor de nest joengelen die ergens verstopt zaten. En dan was den daddy -beer er , indrukwekkend, mooi, machtig , gewoonweg ongelooflijk. Zo alle dingen die je van den boom zou moeten vinden zo…. Het gevoel van intense vreugde om de beren te zien, samen met de terugrit in de ondergaande zon, het kon geen beter einde zijn van de dag …. nu is het tijd om met mijn persoonlijke teddybeer mijn bed in te kruipen, zo heel erg content😘

3 thoughts on “Bochten en bomen… en beren !”

  1. Ik meen me te herinneren dat er enkele jaren geleden iets gebeurt is met die boom waardoor er iets veranderd is en niet meer super maar toch nog indrukwekkend is.

  2. Super geschreven allemaal! Blij voor jullie dat je die BEAR(s) toch nog te zien gekregen hebt. Wat een zalig mooi land, en natuur. Staat nog op onze bucketlist. Nog veel plezier, vriendjes! Carina xxx

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top