Mistig Monterey

Hoe noem je iemand die niet van bomen houdt ? Na 3 weken Canada (5 jaar geleden) en de afgelopen 3 dagen weet ik het wel heel zeker. Ik heb duidelijk last van ’Tree-nitis’.

Na een overdosis bomen lokt de kust meer dan ooit.

De sequoia bomen maken plaats voor appelsien,abrikoos en perzikstruiken. Wat een aangename afwisseling. De iets mindere afwisseling is dat de zon verstopt zit achter een gordijn van mist. Het is de eerste keer deze vakantie dat onze gele vriend niet van de partij is.

De eerste stop aan de kust is Carmel by the sea. Een klein gezellig dorpje met vooral artiestieke kunstenaars en de ex burgemeester was niemand minder dan Clint Eastwood.

Brrrr, door de laaghangende wolken en een windje is de temperatuur naar een 19 graden gezakt. Het houdt ons niet tegen om een deel van de Big Sur te ontdekken. Big Sur is één van de mooiste kust routes ter wereld. Wie ooit de serie Big Little Lies heeft gezien kan zich een beetje voorstellen wat we te zien kregen.

De highway 1 kronkelt langs de ruige kust en trakteert ons op prachtige uitzichten. Op het terras van de Nephente bar nuttigen we een warme thee en een hete koffie (het is echt fris) terwijl we onze ogen de kost geven. Zo jammer dat het zo bewolkt en fris is.

In Monterey maken we kennis met de luidruchtige bewoners….rara wie zijn ze ?

2 thoughts on “Mistig Monterey”

  1. Hé Anneke,
    Hangen er nog altijd ” tingelentangels” op het terras ?
    En Liesje
    Bevalt de bar u nu een beetje mee ? Ge zou die wel moeten zien onder een fel blauwe hemel en schuimende golven.
    Doe effkes uw ogen dicht en stel u dat voor ……. FORMIDABEL

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top