Dag tweej in Monterey

Vandaag is onze tweede en laatste dag in Monterey. Met het gebrul van de zeeleeuwen in ons achterhoofd vertrekken we op pad. Deze keer volgen we de 17 miles drive, een route van, uhu 17 miles langs de mooiste plekjes van de kust. En mooi is ook mooi deze keer. Een strand waar we surfers kunnen zien dansen op de golven. Een  baai waar de golven uiteen spatten op de rotsen. Hier zie je pas echt de kracht van het water, zo enorm machtig. Buiten de meeuwen en aalscholvers spotten we ook enkele otters. En zeewier… ziewier dat heel erg lijkt op otters, dat ook . Een verdwaalde eekhoorn passeeert ook de revue, maar die telt niet echt mee met zeedieren . Maar het straffe van al ; de zon is komen opdagen !!! En hoe zalig is dat gevoel! Het geluid van de zee, en de zon op onze snoet . Dat is het gevoel dat we wilden hebben . We maken van de gelegenheid gebruik om toch nog is naar Big Sur te rijden. Naar een bar / restaurant  Nepenthe genaamd… Hier kan je van op het terras de prachtige zon zien schitteren op de zee, als er geen mist is natuurlijk , zoals gisteren.Maar dat was vandaag dus niet het geval, en het zicht was prachtig. Na ons terraske was het hoog tijd om van  de zonsondergang te genieten. Op een rots, gewoon turen naar de zon die stukje per stukje verdwijnt achter de horizon.  Puur genieten was dit .  Morgen vertrekken we richting San Fransisco, benieuwd wat we daar kunnen ontdekken , maar nu eerst nog effe tv kijken tot onze ogen dichtvallen 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top